MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK İLKOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ

Okulumuz Rehberlik servisi öğrencilerin eğitim-öğretim hayatını başarılı şekilde sürdürebilmeleri, kendi duygu, düşünce, ilgi ve yeteneklerinin farkına varmaları, yaşadıkları çatışmalara çözümler üretebilmeleri, etkili iletişim kurabilmeleri, verimli ders çalışma teknikleri geliştirmeleri, teknolojiyi bilinçli kullanabilmeleri, kişisel sosyal sorunlarının farkına vararak çözümler üretebilmeleri için çalışmalar yapmaktadır.

Misafir okul olarak kullandığımız Tahir Kaya İmam Hatip Ortaokulu binasının en üst katında bulunan rehberlik servisimizde iki Psikolojik danışman/rehber öğretmen görev yapmakta olup 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında öğrencilerle okula uyum çalışmaları, Göz taraması, Okul Risk Haritasının oluşturulması, verimli ders çalışma teknikleri, sağlıklı yaşam, teknoloji Bağımlılığı, tütün Bağımlılığı, psikolojik sağlamlık, otobiyografi, cinsel istismar, kişisel güvenlik, yardım isteme gibi önleyici ve bilgilendirici sınıf  rehberliği, grup rehberliği, bireysel rehberlik, seminer, sunum, broşür, bireyi tanıma teknikleri, psikolojik danışmanlık çalışmaları yapılmış ayrıca salgın hastalık, ölüm/yas konularında psikoeğitim uygulamaları da gerçekleştirilmiştir.

Her yıl düzenlediğimiz Veli Akademileri'ne katılan velilerimizle "Hijyen, Sağlık ve Sağlıklı Beslenme", "Okul Kuralları ve Devamsızlıkların Önlenmesi", "Sosyal Medya ve Teknolojiyi Bilinçli Kullanma", "Aile İçi İletişim" gibi çeşitli konularda eğitimler yapılmaktadır.

Özel Öğrenme güçlüğü, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu, Bilişsel Yetersizlik, Dil ve Konuşma Güçlüğü, Süregelen Hastalık gibi tanısı olan ya da bunlara ilişkin davranışlar sergileyen öğrenciler sınıf öğretmeni ve rehberlik servisimiz iş birliği ile gözlemlenerek, aile ile iletişime geçilir ve gerektiği durumlarda hastaneye ya da Rehberlik Araştırma Merkezine yönlendirilerek öğrencinin kendisi için en uygun eğitimi alması sağlanır.

Okulumuz rehberlik servisi ile görüşmek istediğiniz bir konu olduğunda sınıf öğretmeni ile irtibata geçerek ya da okulumuz internet sitesindeki iletişim bilgilerini kullanarak randevu alabilirsiniz.

MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK İLKOKULU

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ