Tarihçe

Okulumuz 1999 yılında Özel İdare tarafından yapılmış ve 1999-2000 öğretim yılında ilk kez eğitim-öğretime başlamıştır.Okulumuz ilk yılında kendi bünyesinde kayıt yaptığı 120 öğrenci ve civar okullardan gelen 500 öğrenci olmak üzere toplam 620 öğrencisi ile ilk yılında eğitim öğretime açılmıştır.

Okulumuz, adını ülkemizin yetiştirdiği değerli komutanlardan biri olan eski genel kurmay başkanımız Mareşal Fevzi Çakmak´tan almıştır.

Okul binamız yaklaşık 7000 m2 lik alan üzerine kurulmuş (okul bahçesi dahil) 1200 m2 lik bir zemin kat,bir giriş kat ve üç kattan oluşmuştur.Okulumuzda 32 derslik bulunmaktadır.Okul binamızda üç idareci odası,iki öğretmenler odası,BTS sınıfı,fen laboratuarı,kütüphane,spor odası,ana sınıfı,arşiv,çok amaçlı salon ve kantin bulunmaktadır.Her katın lavabosu mevcuttur.Okul bahçemiz Beden Eğitimi derslerinde ve dışarıda yapılacak diğer etkinliklerde kolaylık sağlayacak bir planlamadadır.

Okulumuz öğretmen kadrosu olarak genç bir yapıya sahiptir,bu da eğitim öğretimi olumlu etkilemektedir.Kurum kültürümüz yerleşik bir yapıya sahiptir.Çalışanlarımızla üzgün ve sevinçli zamanlarında bir arada bulunmaya özen göstermekteyiz.

Yayın: 08.01.2013 - Güncelleme: 03.11.2019 15:21 - Görüntülenme: 2555